tagrens, mos, alger, imprægnering

Tagrens

Rigtig mange kender til problemer med alger og mos på taget. Det får taget til at se både slidt og kedeligt ud, samtidig med det øger nedbrydningsprocessen og medfører frostspringninger – det kan en tagrens afhjælpe.

Alger og mos har særdeles gunstige vilkår i det fugtige klima vi har i Danmark og de kan være ret svære at komme af med. Forsøger du selv at fjerne alger og mos fra taget, vil det ofte være spildt arbejde, for det kommer hurtigt tilbage, hvis ikke processen bremses. En professionel tagårenst vil både genskabe tagets flotte udseende og med en algebehandling forlænges tagets levetid betydeligt.

Fordele ved at fjerne mos og alger fra dit tag
• Et flot tag hæver husets udseende og øger dets værdi
• Rensning og vedligeholdelse af taget er mere økonomisk end reparation og udskiftning

Tagbehandling

Hvis taget er meget medtaget af alger, mos og snavs er en alm. algebehandling ikke nok for at få det rent igen. Der skal en rensning til for at opnå det ønskede resultat. Vi renser taget på en skånsom måde ved hjælp af fortrinsvis varmt vand. Det varme vand i kombination med vores rensehoved gør at de uønskede vækster og skidt fjernes uden at underlaget tager skade. For at opnå en langtidsholdbar effekt, vil det bedste være at imprægnere taget efterfølgende.


Algebehandling af taget

En algebehandling af selve taget kræver forholdsvis stille vindforhold og tørvejr. Den fortages oftest fra jorden med en lang lanse, hvorfra den miljøvenlige rensevæske sprøjtes ud over hele taget. Rensevæske har effekt allerede efter 30 minutter og laget af alger og mos begynder nu at gå i forrådnelse. Der vil dog gå et stykke tid inden du kan se virkningen af behandlingen, da vind og vejr medvirker til at fjerne døde alger og mos fra taget. Det vil hyppigt tage 1 til 3 måneder, men alt efter tykkelsen på mos- og algelaget kan der gå op til et år, før virkningen er optimal og det færdige resultat kan ses.


Tagrens og imprægnering af taget

Hvis dit tag imprægneres efter det er blevet renset, hæmmes vand- og smudsindtrængning, hvilket gør taget ekstremt modstandsdygtig overfor alge- og mos vækst. Det betyder, at taget vil blive langt mere modstandsdygtigt og fremstå både pænt og rent i mange flere år, end hvis det ikke bliver imprægneret.


Vedligeholdelse af taget – så det forbliver flot!

Med en abonnementsaftale sikrer du dig at vi kommer forbi én gang om året og udfører en algebehandling af dit tag. Dette sikrer at mos og alger ikke kommer igen, og at en imprægnering holder sin virkning i mange år fremover. Hos Fuglsang Algeservice giver vi 10 års garanti på imprægneringen, hvis du tegner en abonnementsaftale.

Skriv en besked eller stil et spørgsmål

    Her ses nogle af de opgaver vi har udført på tage – der er stor forskel på før og efter?